Fysiotherapie Lopes Cardozo Olympisch Stadion Amsterdam Oud-Zuid
Fysiotherapie Lopes Cardozo Olympisch Stadion in Amsterdam Oud-Zuid

Verantwoord hardlopen met een schema op maat

Hardloopschema’s

Door de jaren lange (wedstijd) ervaring binnen de praktijk Fysiotherapie Lopes Cardozo zijn wij in staat om een persoonlijk hardloop schema voor u te maken. Door een gerichte intake kunnen wij een hardloop schema voor u “op maat” maken. Het hardloop schema wordt u toegestuurd via email. Op deze manier kunnen eenvoudig aanpassingen waar nodig worden gemaakt. Fysiotherapie Lopes Cardozo kan u helpen met afstanden van 5km tot de marathon.

Anders dan bij een algemeen hardloop schema van internet of uit een loopblad, kan heel gericht op uw eigen niveau getraind worden waarbij rekening gehouden wordt met uw persoonlijke behoeften. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven op welke dagen en hoe vaak u in de week wilt trainen.

Bij de marathon schema’s wordt uw huidige conditie als uitgangspunt genomen om van daaruit een opbouw te maken richting de marathon. Afhankelijk van uw conditie adviseert Fysiotherapie Lopes Cardozo u om rekening te houden met een opbouw van 3-9 maanden. Heeft u helemaal geen hardloop ervaring dan is minimaal een jaar nodig voor een verantwoorde training opbouw naar de marathon.